Környék

A Szajki-tavak camping környéke rengeteg lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra vágyóknak is:

Kerékpár- és túralehetőség

A tavak körül gyalogútvonal van kialakítva. A környéken kerékpározási lehetőség van. Gombaszedési lehetőség: vargánya, rókagomba, őzlábgomba szabadon szedhető.

    

Strand

A kemping közvetlen szomszédságában található a strand. Az árnyékot kedvelők és a napozni vágyók egyaránt megtalálhatják igényeiknek megfelelő strandszakaszt. A fürdőtóban lehetőség van vizibiciklizni
Nyitvatartás: Ápr. 1-től Szept. 30-ig naponta 8:00- 20:00-ig.
Jegyár: 500 Ft/nap
fürdés, napozás, vizibiciklizés, kajakozás, evezés, csónakázás

    

Horgászat

A horgászat szerelmeseit a 4-es és 5-ös számú tó várja, ahol lehetőség van pontyot, amurt, busát, kárászt, keszeget, harcsát, csukát, süllőt fogni. Hajnali 5:00 és 22:00 között.A stégek szabadon használhatóak, de csónakból nem szabad horgászni. Telepítési időszak: március, június, július.
Napijegyek válthatóak a Kempingben vagy a Halőrháznál 2500 Ft-os áron.

    

Gasztronómia

Ha a sok barangolásban, vagy éppen a strandolásban valaki netán megéhezne, vagy megszomjazna, akkor megkóstolhatja a helyi ételkülönlegességeket a Szajki Tó vendéglõben, vagy választhat a sörözõ, a lángos- és a pecsenyesütõ, a büfé, a fagylaltozó, vagy a vegyesbolt kínálatából. Akinek esetleg még marad energiája az esti órákra, akkor végigtáncolhatja az éjszakát a Csalogány Sörkertben.

    

Kirándulások

Aki még ennél is több élményre vágyik, az felkeresheti a tavaktól alig néhány kilométerre fekvö Jeli Arborétumot is. A park tele van ösi fákkal, növényekkel, több órás sétákat tehetünk az árnyas ligetben, vagy a csobogó vízesés mellett andaloghatunk. Ha valaki pancsolni szeretne a közelben kb. 12km-re lévö Zalaszentgróti termálfürdöbe látogathat el illetve Kehidakustányon a termál és élményfürdö nyújt kikapcsolódást kempingünktől 30 km-re.